Negyvenhét babát köszönöttek Abonyban 15-15 ezer forinttal

Megosztás

A mai napon összesen negyvenhét abonyi újszülött babát köszöntöttek az abonyi városházán. Minden baba szülei 15 ezer forintos vásárlási utalványt kaptak. Korbély Csabáné, a humánpolitikai bizottság elnöke köszöntötte az ünnepelteket.

Az újszülöttek támogatásáról a városvezetés 2021-ben döntött.

Polgármesteri előterjesztést támogatva döntött a képviselő-testület az újszülöttek egy összegű támogatásáról. A városvezetés a Szeretlek Abony programban fogalmazta meg alapvető célját a város népességmegtartó képességének hosszú távú erősítését. E cél irányába ható stratégia a helyi gazdaság fejlesztése, a helyi munkalehetőségek bővítése az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak magas színvonalú ellátása, modern kisvárosi környezet építése és a városi funkciót erősítő szolgáltatások bővítése. Ebbe a programba illeszkedik az a juttatás, melyet jövedelemhatártól függetlenül biztosít az újszülöttek részére Abony önkormányzata.

A testületi döntés szerint a jövőben 15 ezer forintos babautalványban – vásárlási utalványban – részesülnek azok az újszülöttek, akiknek legalább egyik szülője abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkezik. Pető Zsolt polgármester akkor elmondta: a város népességmegtartó képességét határozott tettekkel kell erősíteni.

Forrás és fotó: Abony.hu

Kapcsolódó cikkek