Visszatérés: újra Szolnokon játszik Mucsi Zoltán

Megosztás

Már javában zajlanak A fösvény olvasópróbái a Szolnoki Szigligeti Színházban. Moliére komédiáját április 28-án mutatja be a teátrum, Szabó Máté rendezésében és Mucsi Zoltánnal a főszerepben.

Molière az emberi természet legmélyét feltáró jellemkomédiájának főszereplője maga a pénz. A pénz, amiből sosincs elég – egyesek számára. A pénz, ami mindig a másé, amit meg kell őrizni, amit gyarapítani kell, amit irigyelni kell; a pénz, amely a szerelem helyett a legfontosabb szenvedéllyé válik. A főhős, Harpagon pénzhez fűződő végletes, tragikomikus vonzalmát Molière gazdagon, részletekbe menően, gyilkos humorral ábrázolja.

Mucsi Zoltán nem először játszik a szolnoki színházban, pályája kezdetén több mint tíz évet töltött a megyeszékhely teátrumának falai között. 1957. szeptember 9-én Abonyban látta meg a napvilágot, később egy budapesti szakmunkásképzőben géplakatos végzettséget szerzett, majd leérettségizett. Bár eredetileg futballistának készült, budapesti évei alatt szerelmese lett a színház világának, ezért jelentkezett a Színművészeti Főiskolára. Többszöri próbálkozás után sem sikerült felvételt nyernie, végül 1979-től a szolnoki Szigligeti Színház szolgálatába állt, mint segédszínész. 1996-ban többedmagával alapította meg a Bárka Színházat, ahol 2001-ig volt a társulat tagja. 1999-ben Jancsó Miklós rendezésében elkészített Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című film által országos ismertséget szerzett, továbbá itt lett közönségkedvenc a Kapa-Pepe páros.

Megkezdődtek az olvasópróbák

Képek: Szigligeti Színház

Kapcsolódó cikkek