Tűz miatt kellett átszervezni a kórházi ellátást

Megosztás

Mint arról pénteken késő este a helyszínről beszámoltunk, kigyulladt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 7 emeletes épületének egyik negyedik emeleti, 2 ágyas kórterme csütörtökön este, amelynek során személyi sérülés nem történt. Ez átszervezést igényelt az ellátásban,

– Bár a tűzoltók a lángokat gyorsan eloltották, a füst miatt az egész épületet ki kellett üríteni – mondta el Piroska Miklós, a kórház főigazgatója.

– 135 beteget helyeztünk el az intézet más osztályain. Ez az életbe lépő katasztrófavédelmi szabályok és az OMSZ mentésirányítási protokollja szerint, gyorsan és szervezetten zajlott. A katasztrófavédelem, az OMSZ és a rendőrség áldozatos munkája mellett a szolgálatban lévő és behívott munkatársak – beteghordók, nővérek, biztonsági szolgálat – mellett sok kolléga önként jelentkezett segíteni.

A tűz keletkezésének okát vizsgálják, ezt követően tudják felmérni a károkat. Terveik szerint az 5. és 6. szintre már a mai napon visszaszállítják a betegeket.

A betegellátás szinte teljesen zavartalanul folyik a kórházban, a bőrgyógyászati, pszichiátriai és neurológiai ambulanciára ma érkező betegeivel kell más időpontot egyeztetni, illetve az akut és előjegyzett pszichiátriai betegek felvétele szünetel átmenetileg.

Forrás: hetenyikorhaz.hu

Archiv fotó

Kapcsolódó cikkek