Lebuktak a kábeltolvajok, a TEK csapott le rájuk “munka” közben

Megosztás

Többmilliós kárt okoztak a tolvajok és a rajtaütés során éppen egy telekommunikációs cég kábeleit vágták át.

Közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) három férfival és egy nővel szemben, akiket csütörtök reggel fogtak el a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen Pilismaróton.

A Pest megyei bűnbandát rajtakapták: épp egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el. Mivel a lopással veszélyeztetett érték több millió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

A négyesből két férfit és a nőt az NNI egy február 28-i esettel is összefüggésbe hozta, amikor Alsónémedi külterületén kivágtak egy darabot egy földben futó kábelből. Ez zavart okozott az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében, ezért a három embert közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították.

A 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. (Police.hu)

(Képek: Police.hu)

Kapcsolódó cikkek