Közérdekű munkára ítélték a Cserkeszőlőn randalírozó ittas fiatalokat

Megosztás

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a három, büntetlen előéletű, húszas éveiben járó fiatalembernek a büntetőügye, akik 2021. február 4-én este fél hét körül ittas állapotban törtek zúztak Cserkeszőlőn. Összetörtek egy közterületi reflektort, és utcai fém kukákat rugdostak, borogattak. Amellett, hogy összesen 35 ezer forint kárt okoztak a város önkormányzatának, kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményük alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

Az ügyben 2021. május 17-én emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság egy előkészítő ülést és három tárgyalást tartott. Az utolsón, 2022. június 29-én ítéletet hozott. A vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt fejenként 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, azzal, hogy ha a fenti munkakötelezettségüknek önhibájukból nem tesznek eleget, azt fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatja át a bíróság. 

Az ítélet ellen az ügyészség mindhárom vádlott terhére, közérdekű munka helyett felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabása véget, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezés nem vezetett eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2023. február 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Kapcsolódó cikkek