Az orvoshiány az abonyi ellátást is megnehezíti

Megosztás

Abonyi háziorvosokkal egyeztetett a városháza dísztermében Pető Zsolt polgármester a minap. Megállapították, hogy az orvoshiány miatt nehéz lesz új háziorvosokat találni a városba.

Idén két felnőtt abonyi háziorvos is nyugállományba vonul. Gyuris Mária doktornő október 31-től, Borbély Éva doktornő december 31-től. Ezen dátumokat követően fél évig helyettes orvos látja el a körzetüket, amennyiben nem sikerül időközben a praxist értékesítniük.

Pető Zsolt megjegyezte, hogy az országosan jelentkező orvoshiány előrevetíti, hogy a nyugdíjba vonulók helyére nehéz lesz új orvosokat találni.

Ezért az önkormányzat a gyermekorvosi praxishoz hasonlóan pályázatot írt ki szakorvosi vizsga előtt álló rezidenseknek háziorvosi feladatok ellátására.

A jövőbeni lehetőségekről és a háziorvosokra háruló feladatokról tartottak egyeztetést.

Mindenki egyetértett abban, hogy nehéz lesz orvost találni, viszont a két ténylegesen nyugdíjba vonuló orvoson kívül a már nyugdíjas orvosok nem kívánják feladni a praxisukat és továbbra is mindent megtesznek a színvonalas betegellátásért.

Elhangzott, hogy a szakorvosok esetében is egyre nagyobb a hiány, melynek következtében több szakrendelés szünetel.

A polgármester bizakodását fejezte ki, hogy ahogyan a gyermekorvosi rezidens pályázatuk sikeres volt, úgy a háziorvosi praxis betöltésére is sikerül majd szakembert találni a nehéz, országosan fennálló orvoshiány ellenére is.

Forrás: Pető Zsolt Facebook

Képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek