Kigyulladt egy jacht a Duna fővárosi szakaszán – videó

Megosztás

Hatalmas lángokkal égett az Árpád-híd egyik pillérje közelében egy jacht. A tűzoltók eloltották a tüzet, de a hajó igencsak kiégett.

Kiégett egy jacht a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajókikötőben kedden kora délután – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Telexnek. A szóvivő később az MTI-nek azt mondta, hogy húsz tűzoltó és négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltotta a lángokat.

Több olvasói fotót is láthattunk az esetről, a képek alapján egyértelmű, hogy egy Mangusta 80 típusú jacht lángolt.

A Wiking Yacht Club sajtóközleménye szerint a hajó 12:30 körül kapott lángra. Mint írják, a tűz a hajó kokpitjában keletkezett. A hajón senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár ebben az egy hajóban jelentős, a többi, körülötte lévő hajóban nem keletkezett kár a gyors elkülönítésnek köszönhetően, és a kikötő infrastruktúrája sem sérült. Elkezdték az eset kivizsgálását, és azt ígérik, a fejleményeket megosztják a sajtóval.

Délután kettőkor már csak sűrű füst gomolygott

Íme az esetről készült videó:

Hatalmas füstben oltják a tűzoltók az óbudai jachtot

Vissza a cikkhez: https://telex.hu/belfold/2023/02/14/eg-egy-jacht-az-arpad-hid-budai-hidfojenel Telex.hu – Csak tőled függ! * Telex: https://telex.hu/ * Telex támogatás: https://telex.hu/tamogatas * Facebook: https://www.facebook.com/telexhu/ * Instagram: https://www.instagram.com/telexponthu/ * TikTok: https://www.tiktok.com/@telex.hu * Telex Shop: https://shop.telex.hu/

Kapcsolódó cikkek