Eltemették a hős rendőrt – Szolnokon is szóltak a szirénák

Megosztás

Eltemették Baumann Pétert, a BRFK hősi halált halt fiatal főhadnagyát, akit január 12-én gyilkoltak meg egy újbudai rendőri intézkedés során. A 29 éves korában életét vesztő rendőrt katonai tiszteletadás mellett, a Mátészalkai Köztemetőben helyezték örök nyugalomra a családja, a szerettei, barátai és több száz rendőr kíséretében, írja a 24.hu.

A posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban, így Szolnokon is bekapcsolták egy percre a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt munkatársuk emléke előtt.

Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége – mondta a ravatalnál Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás, hozzátéve: Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, és a kollégáival is kiváló kapcsolatot alakított ki, s rendkívül kötődött a szolgálati helyéhez. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, s  életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.

– mondta Péter kollégája.

Végső búcsú

No Description

Kapcsolódó cikkek