A rendőrgyilkosság előtt egy szolnoki laktanyába akart bejutni Sz. Szilárd

Megosztás

Néhány nappal a tragikus eset előtt Szolnokon járhatott Sz. Szilárd, a csütörtökön történt budapesti rendőrgyilkosság gyanúsítottja. A rendőrség közleménye szerint a férfi már akkor is zavartan viselkedett.

Mint ismeretes a csütörtöki támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki emiatt életét vesztette

Január 10-én 4 óra 5 perckor a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár szolgálatirányítója bejelentést tett a Szolnoki Rendőrkapitányságra, miszerint leparkolt egy jármű a laktanya előtt, majd abból egy zavartan viselkedő férfi szállt ki és a kapuban lévő fegyveres biztonsági őrrel szóváltásba keveredett – tájékoztatta a Szoljon.hu híroldalát András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A helyszínre érkező egyenruhások elfogták, rendzavarás és garázdaság miatt vonták felelősségre, eljárást indítottak ellene.

A rendőrség hivatalosan nem erősítette meg, hogy az említett férfi azonos azzal, aki később a fővárosi rendőrgyilkosságot elkövette, de nem is cáfolta az értesüléseket.

A Blikk információi szerint Sz. Szilárd a szolnoki esetet követően budapesti lakásába utazott, ahol újabb adag drogot vagy szteroidot vehetett be. Ahogy a rendőrök elleni támadásnál démonokra hivatkozott, Szolnokon is erről beszélt, azt állította, “nemzetbiztonsági okokból” akart bejutni a laktanyába, hogy megküzdjön az emberiséget fenyegető szörnyekkel.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Kapcsolódó cikkek