Rettenetes kerékpártárolókat adtak át a mozinál

Megosztás

Kivilágított kerékpártárolót és új padokat helyeztek Mezőtúron az öt hónapja átadott Szabadság Mozinál.

A Petőfi Sándor utcai mozi hétről hétre töretlen sikernek örvend, bizonyítva, hogy szükség volt rá. A vetítésekre sokan biciklivel érkeznek, azonban a látogatószámhoz mérten a kerékpártárolás eddig nem volt megfelelően megoldott.

A minap azonban Szűcs Dániel polgármester arról adott tájékoztatást, hogy kerékpártárolókat helyeztek el a mozinál. A látogatók már használhatják az új, nyitvatartási időben kivilágított kerékpártárolókat, melyet a mozi mellett a Csokonai utcában találhatnak. 

Aki azonban használ kerékpárt, az tapasztalatból tudhatja, hogy az ilyen jellegű tárolók milyen nehézségeket okoznak a kétkerekűek lelakatolásánál. 

Ugyanakkor a polgármester lelkesen megköszönte Batta Attila Viktor képviselőnek, hogy képviselői keretét felhasználva nagyban hozzájárult a kerékpártárolók kialakításához, amihez a jelek szerint tavasszal egy szép virágokat bontó fát is ki kellett vágni.

A város vezetője azt is közölte, hogy a parkolóhelyek bővítése, építése is tervben van a mozival szemközti önkormányzati területen. Ezt tavaly nem tudták finanszírozni. A jövőbeni megvalósítása a város költségvetésétől, pályázati lehetőségtől függ, keresik rá a megoldást.

Vagyis ott tart a város, hogy pár férőhelyes kocsiparkoló kialakítására is esetleg  pályáznia kell…

Fotó: Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek