Hatalmas csattanásra ébredtek a környékbeliek

Megosztás

A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos közlekedett személygépjárművel január 26-án 0 óra 30 perckor Tiszafüreden, a Külsőkertsor úton a Húszöles út irányába. Haladása során letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol az ott szabályosan parkoló személygépkocsinak nekiütközött.

Az anyagi káros balesetet követően a sofőr a helyszínt elhagyta, a rendőrök később lakásán vonták intézkedés alá, majd vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A 27 éves férfit további mintavétel céljából előállították, továbbá vele szemben büntetőeljárást indítottak járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy Magyarországon még mindig zéró tolerancia van érvényben az utakon! A vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyásoltságában történő járművezetés nem csak életveszélyes, de büntetendő is! A felelőtlen sofőrök nemcsak saját, de mások testi épségét és életét is veszélyeztetik! Kérjük, tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt, és tudatosan tartsák be a KRESZ szabályokat!

Az okozott kár jelentős lehet Fotó: police.hu

A megyében csak ebben a hónapban több mint 100(!) ittas járművezetőt szűrtek ki a rendőrök a forgalomból.

Kapcsolódó cikkek