Víz alatt a város kedvenc beruházása – VIDEÓVAL

Megosztás

A Tisza és a Zagyva áradása miatt víz alá került a város egyik kedvenc beruházása, a Várkapu Látogatóközpont alatti részre tervezett sétány. Így aztán természetesen nem folyik most ott a munka.

A látogatóközpont a helyiek egyik kedvenc témája (a másik a tiszaligeti strand csúszdára került felújítása), a lakosság ugyanis megosztott. Egy részük azt mondja, jó ez, kell ez, a másik része meg azt, hogy persze, úgy kellett ez, mint vadkacsának a nádastűz.

Mármost ez aztán tényleg nem zavart senkit sem, főleg nem a döntéshozókat, hogy a bástya alatt a fél töltést eldórezolják, hogy aztán ott sok-sok csörgő adóforinért műfalat hozzanak létre, hátha ezzel is ide tudják majd csábítani a fizetős japán és amerikai turistákat.

A munka, pontosabban a természetes terület művivé alakítása gőzerővel folyt, egészen addig, amíg el nem öntötte az árvíz.

Kérdés – látva, hogy a vizet nem értesítették arról, itt építkezés folyik, hogy majd akkor, amikor végre kész lesz ez az adóforintokat égető beruházás -, hogy hogyan fogják megtekinteni az itt látható dolgokat a turisták, ha ismét kiönt az ár? Talán csónakról.

A Tisza egyébként még árad, vagyis a visszaduzzasztása miatt még további vízszintemelkedés várható itt.

bástya

Watch “bástya” on Streamable.

Kapcsolódó cikkek