Újabb földterületek lehetnek ipari parkok – Szolnokon is

Megosztás

Tovább folytatódik a hazai termőterületek pusztítása, helyükön nagyon sok helyen ipari parkok nőhetnek ki.

Legújabban Debrecen a példa rá, miként lehet értékes földterületeket lebetonozni ipari termelő cégeknek otthon adva, ahol magyar (?) munkások a nemzetközi multiknak végezhetnek meglehetősen alacsony béréért összeszerelőmunkát.

Szolnok is hasonló lehetőségekről álmodhat, itt is elfogyott a meglévő ipari parkok területe, ezért is látható kialakulóban egy új hely, ami az Abony felé tartó út mellett található, közel az M4-eshez.

A leendő terület lehajtóját már kialakították.

Szalay Ferenc, a város polgármestere éppen tegnap tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel ipari parki ügyben. Mint a polgármester közölte, Szolnoknak a jelentős befektetői érdeklődés miatt újabb ipari területekre van szüksége. Szijjártó Péter megértette és támogatja a város ezirányú törekvéseit.

Hozzátette, az M4-es átadása Szolnok hangulatát kifejezetten pozitív irányba mozdította, emellett pedig egy kellemes problémát is okozott: a város ipari területei elfogytak, annyi cég települne be az autópálya miatt.

A találkozóról mi is beszámoltunk.

Csakhogy Szolnokra nem autópálya, hanem csak autóút vezet, ez mindenki előtt jól ismert, viszont az már közel sem, hogy milyen üzemeket is tervez a városvezetés Szolnokon letelepíteni.

Képünkön: épül a lehajtó

Kapcsolódó cikkek