Új szerepben mutatkozott be a szolnoki színész

Megosztás

Molnár László, a Szigligeti Színház oszlopos tagja rendezőként debütált a romániai Petrozsényban, ahol januárban színpadra állította Schwajda György Csoda című darabját. Az esemény különlegességét az adta, hogy a velencei nyomdaszedő történetét most fordították le először román nyelvre.

Megtiszteltetés számomra, hogy a teátrum megalakulásának 75. évfordulója alkalmából én lehetek az első külföldi rendező, akit meghívtak a Petrozsényi Ion D. Sîrbu Színházba, hogy ezzel a tehetséges társulattal dolgozhassak, és elhozhassam Schwajda György Csodáját a romániai közönség számára, mondta Molnár László.

Aki kedvet kapott a darabhoz, Szolnokon is lesz lehetősége megnézni idén tavasszal, a Színházi Olimpia keretein belül. Teodórosz Terzopulosz 2020 januárjában Budapesten jelentette be, hogy Magyarország nyerte el a 2023-as, 10. Színházi Olimpia rendezési jogát. Az eseményt Madách Imre születésének 200. évfordulóján tartják meg, a Nemzeti Színház éves Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozójával együtt. Az áprilisban induló programsorozat 70 helyszínén a színházi előadások mellett országszerte kiállítások, workshopok és könyvbemutatók várják majd a közönséget.

Képek forrása: szigligeti.com

Kapcsolódó cikkek