Nem tétlenkedett a katona, azonnal a súlyosan sérült nő segítségére sietett

Megosztás

Nem mindennapi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár Harctámogató Osztagánál szolgáló Kovács Attila.

A tizedes egy családtagja temetésére indult Jászladányon, január 17-én, kedden. Egy alárendelt útról igyekezett kifordulni, de előbb elengedte az előtte áthaladó kerékpárost.

A főútról balra beforduló gépkocsi azonban nem adta meg az elsőbbséget, elgázolta a biciklist. Kovács tizedes azonnal kiugrott az autójából és a sérülthöz sietett. A szerencsétlenül járt ötven év körüli hölgy eszméletlen volt, láthatóan fejsérülést szenvedett. Kovács Attila tizedes a járókelőktől kért segítséget, így hívták az Országos Mentőszolgálat munkatársait.

Kovács tizedes harctéri életmentő képesítéssel is rendelkezik, így magabiztosan kezelte a helyzetet: a kerékpárost stabil oldalfekvésbe helyezte, figyelte az életjeleit. Közben a rendőrség is a helyszínre érkezett, telefonon felvették a kapcsolatot a mentőkkel, akik így instruálták a tizedest, írta a honvédelem,hu.

A sérült közben magához tért, de zavart, sokkos állapotban volt. Kovács tizedes folyamatosan beszélt hozzá, igyekezett megnyugtatni. A kiérkező háziorvost és a mentőszolgálatot is tájékoztatta, majd átadta a sérültet, a rendőri intézkedés ideje alatt pedig végig a helyszínen maradt.

Fotó: honvédelem.hu

Kapcsolódó cikkek