A Fidesz színeiben indult jelöltek függetlenként vették át a mandátumukat

Megosztás

Ma délután a Jászberényi polgármesteri hivatal dísztermében átvették mandátumaikat az időközi választáson egyéniben, illetve kompenzációs listán az új képviselő-testületbe került jelöltek.

A 2024 tavaszáig regnáló képviselő-testület, február elsején a következő felállásban fog megalakulni:
Egyéni képviselők:
Bethlendy Béla (KJE, 1. vk.), Lénárt Gábor (KJE, 2. vk.), Bobák Zsolt (KJE, 3. vk.), Dr. Kertész Ottó (KJE, 4. vk.), Balogh Béla (KJE, 5. vk.), Verseginé Utasi Erzsébet (KJE, 6. vk.), Kollár Anita (KJE, 7. vk.), Skultéti József (KJE, 8. vk.), Pető Béla (KJE, 9. vk.) és Bozsik Ferenc (KJE, 10. vk.).

A listás képviselők közül hárman jelentek meg: Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Tamás Zoltán, akik – úgy tűnik – függetlenként fogják folytatni a munkájukat, bár a választáson még a Fidesz színeiben indultak el.

A listavezető Besenyi Orsolya nem jelent a rendezvényen, így mandátumát sem vette át. Arról, hogy később veszi-e át, vagy helyette a lista ötödik helyén szereplő Bódis Béla kerül az új képviselő-testületbe a mandátumátadón nem derült ki, írta a jku.hu.

Nem hivatalos információk szerint Besenyi nem vállalja a képviselőséget, s helyette érkezhet Bódis Béla a testületbe, amennyiben ő vállalja ezt a munkát.

A jku.hu azt írta még, hogy a rendezvény végét követő háttérbeszélgetés során kiderült, a Fidesz jászberényi szervezete előző este feloszlott, így a kompenzációs listáról bekerült három képviselő státuszát jelenleg függetlenként lehet meghatározni. Hogy ez így marad, és ki lesz a kompenzációs listáról a negyedik testületbe kerülő személy, remélhetőleg hamarosan kiderül. Bár vannak még kérdőjelek, csak azért is, mert az önkormányzat bizottságainak megválasztása során is kérdéses, hogy ki, kit javasol majd oda külsős tagnak.

Talán a jövő héten okosabbak lesznek a berényi polgárok, hiszen a tervek szerint február 1-jén tartja majd alakuló ülését az időközi választáson megválasztott képviselő-testület, írta a jku.hu.

Mint megírtuk, a választást követően állítólag összekülönbözött Tamás Zoltán volt fideszes frakcióvezető és Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. Pócs azt szerette volna, hogy új jelöltek kerüljenek be a testületbe, ennek azonban ellenállt Tamás Zoltán, erre oszlatta fel a fideszes helyi szervezetet Pócs. Erre válaszul “lettek függetlenek” Tamás Zoltánék.

Tamás Zoltán fideszes színű nyakkendőben vette át mandátumát, immár függetlenként Fotó: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek