Az anya, aki kádba akarta fojtani 8 éves fiát, megúszta felfüggesztettel

Megosztás

Megfelelő visszatartó erő ez vajon olyan elkövetőknek, akik ennyire brutális tettre is képesek? Akár ittasan, akár nem, elképesztő a dolog.

A Zalaegerszegi Törvényszék jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a nagykanizsai nőt, aki kádba akarta fojtani a 8 éves fiát, és a szüleit is rendszeresen bántalmazta.

A jelenleg 41 éves nőnek 2017-ben megszakadt az élettársi kapcsolata a közös gyerekük apjával, mert a nő rendszeresen ivott. Előfordult, hogy az üveget az akkor még csak 5 éves fia rejtette el az anyja elől, aki ezért megverte.

A bíróság a fiút az előzmények miatt az apánál helyezte el, de a nő is rendszeresen láthatta a fiát, csakhogy ilyenkor is berúgott, és az alkoholt gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta, amitől agresszívvé vált.

A nő apja 2020-ban meghalt, pár nappal később a haláláért az akkor éppen megint nála lévő 8 éves fiút hibáztatta. Az ittas, hisztérikus állapotban lévő nő a lakásban üldözte és ütötte a gyerekét, miközben azt hajtogatta, hogy megöli. Közben az ezt megakadályozni próbáló nagymamát is bántalmazta.

A fiú az őt üldöző anyja elől a fürdőszobába menekült, ahol a nő tovább fenyegette a megölésével. A gyereket vízbe akarta fojtani, ezért a kád csapját megnyitotta, a fiút pedig a nyakánál szorongatta, hogy a fürdőkádba lökje. A gyerek csak a nagymama érkezésével tudott kimenekülni a szorításból.

A lakásban folytatódó üldözés és bántalmazás közben a nagymamának sikerült annyi időre lefogni a lányát, hogy a gyereket az utcára küldje segítségért. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő fiú végül egy járókelőt állított meg, segítséget kérve. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek