Idén Békéscsabára mennek tapasztalatcserére

Megosztás

Évindító összejövetelt tartott a Martfűi Városszépítő Egyesület a napokban a Művelődési Központban. A civil közösség és támogató tagjaik köre új jelentkezőkkel bővült, akiket örömmel mutatott be Vinczéné Balogh Magdolna.

Az egyesület vezetője sorra vette a szervezet tevékenységét is, amelyben a klasszikus városszépítő munka, a növényültetés, -gondozás mellett kiemelt szerepet kap az ismeretterjesztés.

A  találkozón a közösség tagjai egyeztették a 2023-ban rájuk váró teendőket: az aktuális pályázati lehetőségeket, az évente visszatérő feladatokat és az újonnan felvállalható városszépítő munkákat.

Sikerként számoltak be az előző évben pályázati forrásból megvalósult pusztaszeri közösségikert-látogatásukról, melyhez hasonló lesz az idén a békéscsabai „Hatvanezer Fa Egyesületnél” szervezett tapasztalatcsere. Folytatódik immár 10. alkalommal a Legszebb Konyhakert mozgalom, a kilencéves Városszépítő tábor, a nyolcéves ifjúsági pályázat keretén belül a rajzpályázat, valamint a „Madarak és fák napja” program a gyerekeknek.

Eredményes kezdeményezésnek bizonyult a használt sütőolaj leadására kijelölt gyűjtőpontok üzemeltetése is, amelyből a környezet kímélésén túl, kisebb bevételre is szert tett az egyesület.

Az év következő városszépítő rendezvényeként a Tisza élővilágának emléknapjára, a tizenegy évvel ezelőtt a Tiszát ért ciánszennyezés napjára most is előadást szervez az egyesület. Február 1-jén, szerdán 16 órakor minden érdeklődőt várnak a Művelődési Központ pódiumtermében, olvasható a martfű.hu oldalon.

Forrás és fotó: martfű.hu

Kapcsolódó cikkek