Elmarad egy seregnyi műtét, mert felmondott az utolsó műtőssegéd az intézményben

Megosztás

A helyzet további pikantériája, hogy annyira kétségbeesve keresnek a helyére embert, hogy már elég a 8 általános végzettségnek és nem is kell semmilyen egészségügyi tapasztalat a sikeres felvételhez. Annyi már bizonyos, hogy rengeteg műtét marad el februárban.

Február 1-től műtétek tömegei maradhatnak el az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben, ha nem sikerül gyorsan új műtőssegédet találniuk, ugyanis az intézmény egyetlen ilyen dolgozója is felmondott, írja az Alfahír.

Az intézmény kétségbeesett hangvételű posztot tett közzé péntek délelőtt a Facebookon. Mint írják, műtőssegéd nélkül a szemészeti műtéteken kívül más beavatkozást nem tudnak elvégezni.

Olyan Érden vagy Érd környékén élő embert keresnek műtőssegédnek, aki rendelkezik 8 általánossal, az egészségügyi tapasztalat ugyanakkor csak előny, de hiánya nem kizáró ok. Mindezért cserébe az egészségügyi szolgálati jogviszony alapján történő besorolás szerinti bért jelentősen meghaladó fizetést biztosítanak.

Ideális esetben is csak március elsejétől tudja elkezdeni a munkát az új műtőssegéd, így a februárra kitűzött, legalább 30-40 műtét mindenképp el fog maradni. Az érintett betegeket az érdi rendelő kollégái elkezdték értesíteni.

Kapcsolódó cikkek