Két ártatlan kiskutyát mentettek meg a biztos haláltól Földváron

Megosztás

Tiszaföldvár külterületén, még karácsony előtt találtak két kiskutyát, akik azóta a biztonságba kerültek a szolnoki Teli tál- teli pocak Állatjóléti Egyesület jóvoltából.

Mint az egyesület közösségi oldala megírta, a garantált halál elől mentették meg őket. 

Mind a ketten, ugyan két különböző pontján, de Tiszaföldvár külterületén próbáltak életben maradni, mígnem napokon át tartó, gyötrelmes munka árán sikerült őket befogni.

Annyira rasztás, retkes, áporodott volt a szőrük, hogy egészségügyi nyíráson kellett átesniük. Az ótvar szőrpáncélok, apró, sovány, rettegő testeket rejtettek. 

A kozmetikát követően igazán cuki pofák lettek, igazi kanapé kutyák.

Chipje természetesen egyiknek sem volt.  Az egyesületnek van sejtése arról, hogy ki az, aki kizsákmányolta őket, hiszen meg vannak arról győződve, hogy egy aljas szaporítóbanda dobta őket ki (ők már nem kellettek!), dolgoznak is azon, hogy elnyerjék méltó büntetésüket.

Az orvos 2-3 évesre saccolta őket, mindkettő kisfiú. Első oltásukat már megkapták, előttük áll még néhány teszt, további oltások és ivartalanítás is, de mindezekhez még erősödniük kell.

Szeretnének nekik mielőbb elkezdeni keresni a türelmes és szerető gazdikat, ahol méltó módon élhetik le az életüket. Csakis benti tartásra, szerződéssel, kapcsolattartással költözhetnek majd új otthonaikba. Tiszaföldváron előre egyeztetett módon látogathatóak.

A pelenkára való szoktatásuk megkezdődött, ezzel erősítve a szobatisztává válást. Rengeteg betegalátétet használnak napjában, így az is nagy segítség lenne a számukra.

Az egyesület arra kér mindenkit, hogy ha lehet, támogassák őket.

Kapcsolódó cikkek