B.Ú.É.K., te mocskos állat! – üzeni egy szolnoki üzlet a járókelőknek

Megosztás

“Boldog Új Évet, Te mocskos állat!”- olvasható a szöveg egy Szolnok belvárosában található aranyműves üzlet fényújságján.

Az egyik járókelő, aki saját szemével látta ezt az egyedi jókívánságot, annyira felháborodott, hogy az egyik helyi Facebook csoportba írt az esetről, sőt lépéseket is tett az ügyben:

“Szóval itt tartunk. Ehhez nincs mit mondani. Gondolkozom, megpróbálom az Aranyművest vagy a közös bejáratú butikot felhívni, bár nincs jogom beleszólni mások életébe…”

Később így egészítette ki a bejegyzését a hölgy:

“Nem szándékozom módosítani a bejegyzést. Több telefonhívás után az Aranyműves melletti butik tulajdonosát sikerült elérnem, aki felvette a kapcsolatot az illetővel, aki külföldön tartózkodik, és nem is érti a problémát…. De elvileg a butikos hölgy lánya délután az “úr” távirányításával a helyszínre megy és megpróbálja lekapcsolni ezt a mocskolódást, ami szégyen a városnak, a butiknak pedig hitelrontást jelent (…) Persze az is elgondolkodtató, hogy hányan mennek el ilyen mellett, ez tökéletesen jellemzi a mai magyar valóságot.”

Az önkéntes erkölcscsősz biztosan nem látta a Reszkessetek, betörők című klasszikus filmet (ki hitte volna, hogy van még ilyen ember a Földön?), máskülönben tudná, hogy ez egy humorosnak szánt üzenet. A hozzászólók nagy része is értette a viccet és nem vette ilyen véresen komolyan a feliratot, sőt.

Sokan megfogadták, hogy ellátogatnak a jelzett üzletbe és megnézik maguknak ezt a kiváló humorérzékkel megáldott ékszerészt.

És aki még nem ismeri ezt a páratlan jelenetet, itt pótolhatja a hiányosságot:

No Title

Uploaded by None on 2020-07-30.

A humor erősíti túlélési ösztönünket, és megóvja józan eszünket; a humornak hála, az élet viszontagságai kevésbé nyomorítanak meg bennünket. Serkenti arányérzékünket, és megmutatja, hogy a komolyság túlzott hangsúlyozása mögött az abszurdum lappang. (Charlie Chaplin)

Kapcsolódó cikkek