Halálra rémült egy kutya Zagyvarékason – amputálni kellett a lábait

Megosztás

Vonat vágta le egy kutya lábait Zagyvarékason az év utolsó napjának éjjelén. A szilveszteri petárdázástól és tűzijátéktól halálra rémült állat fejvesztve menekült, amikor a sínekre tévedt, épp egy érkező szerelvény elé. A fiatal eb majdnem elvérzett, de hála néhány jó szándékú zagyvarékasi állatvédőnek, sikerült megmenteni az életét; habár a mellső lábait amputálni kellett.

Viszont egy Borsod megyei anyakutya nem volt ilyen szerencsés, sokkot kapott a szilveszteri rémálomtól és elpusztult. Néhány hetes kölykeit ott találták meg az élettelen teste mellett.

Szolnok megyében számtalan négylábú kóborolt el az év utolsó estéjén, a megyei kutyás csoportokban egymást érik a segítségkérő posztok.

Akad olyan vizsla, aki a Kertvárosból szökött meg, egy shar pei jellegű eb a szolnoki vasútállomás körül poroszkál, Pötyi a kistermetű kutyus pedig Szászberekről lépett meg. De a cicák is megrémültek a fény- és hanghatásoktól: Abonyban egy pár hónapos kandúrt várnak haza, a szolnoki Intersparnál pedig egy jól fejlett macska tűnt fel ezekben a napokban.

Ám nem csupán az állatokat keresik, hanem a gazdikat is: Rákóczifalván egy fekete tacskó vár türelmesen és egyedül, a Tószegi út és az Abonyi út kereszteződésénél egy fekete kutya szeretne hazatalálni, a martfűi Munkácsy úton pedig egy félős mopszot fotóztak.

Az állatvédők azt tanácsolják, hogy aki ezekben a napokban és hetekben kóbor állatot talál, mindenképpen fogja meg és úgy várja a segítséget. Hiszen sokszor előfordul, hogy mire a helyszínre érkeznek az egyesületek, menhelyek tagjai, már hűlt helye van a négylábúnak.

A kép illusztráció: Juttasshaza.blog.hu

Kapcsolódó cikkek