Sár, zaj és robogó teherautók – épül a Holt-Tisza parti luxusszálloda

Megosztás

Wellness központ, konferencia központ, sport központ és rehabilitációs lehetőség. Ez így együtt jól fogja szolgálni az itt élőket és az ide látogatókat is. Sok rendezvényen megéltük, hogy nincs elég szálláshely, alig várom, hogy ez itt megnyithassa kapuit – mondta Kállai Mária 2022. márciusában, a szálloda ünnepélyes alapkőletételén.

A zöldterületen készülő, százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos szálloda a fenntarthatóság jegyében készül: a “Tiszakavics” elnevezésű komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, valamint a geotermikus- és a napenergiát is. A Magyar Építők cikkéből az is kiderül, hogy a 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy mintegy 3 ezer négyzetméteres wellness-központ is. 

Sokakban felmerül a kérdés, vajon mi szükség van egy ekkora luxusszálloda építésére egy olyan szerény turisztikai vonzerővel rendelkező városban, mint Szolnok? Vajon Kállai mire gondolt, amikor azt mondta, hogy nincs elég szálláshely Szolnokon?

Így lesz a zöldből sár

A szolnokiak sem fogadták kitörő örömmel a hírt, pláne nem a beruházás környékén élők: porra, zajra és jelentős teherautó forgalomra panaszkodnak és ezzel kapcsolatban megkeresték a városrész képviselőjét, Ligeti Józsefet is. A papíron független politikus az augusztusi közgyűlésen szóba is hozta a dolgot, mire Szalay Ferenc egyetértett, sőt együttérzően konstatálta, hogy egyre nagyobb lesz a porszennyezés. A polgármester akkor azt ígérte, hogy hivatalosan jelezni fogják a kivitelezőnek a problémát.

Persze Szalay azt is hangsúlyozta, hogy most nehéznek tűnhet, de majd ha elkészül, akkor ez egy “örömteli valami” lesz.

Természetesen azóta sem született megoldás, a Vízpart körúton télen-nyáron robognak a teherautók, nyomukban sárral, porral és hangzavarral.

Az egyik érintett viccesen megjegyezte, hogy legalább az autómosók jól járnak, hiszen a környező utcák autói, mint a mágnes úgy vonzzák az építkezéssel járó koszt. Tehát egyelőre marad a rendkívüli forgalom és abban sem vagyunk biztosak, hogy az Alcsiszigeten élőknek határtalan örömet fog okozni ha egyszer elkészül ez a monstrum.

A térségben hiánypótlónak nevezett szálloda várhatóan 2024 őszétől várja a vendégeket.

fotók: Szolnok Épül Facebook

Kapcsolódó cikkek