Megnéztük, valóban kinyitott-e a posta a Széchenyin (igen)

Megosztás

Nevetséges és szégyenteljes – ezt mondta egy férfi azzal kapcsolatban, hogy novemberben bezárták, majd most mégis újranyitották a szolnoki 5-ös számú postát a Széchenyi lakótelepen. Szerinte be sem kellett volna csukni. Úgy vélte, akik a postánál erről döntöttek, fogalmuk sem volt, mit zárattak be.

Január 2-án újra kinyitott a Szolnok legnagyobb lakótelepén üzemelő postahivatal. A Széchenyire mentünk, hogy megkérdezzük, mit szólnak ehhez az emberek.

A postára folyamatosan érkeztek az ügyfelek, szemmel láthatóan ismét forgalomba jött az itteni szolgáltatás.

A postán megtudtuk, hogy mind a hat postás visszakerült ide. Ők átmeneti időre a 2-es postán dolgoztak.

Egyikük azt is mondta, hogy szerinte a többi kinyitásának nincs is sok értelme, nem volt számottevő forgalmuk. Mint ismert, novemberben Szolnokon hét postát zártak be, de csak egyet, ezt, a Széchenyit nyitottak ki.

Egy idős hölgy is nagyon örült neki, hogy újra van postájuk, most már nem kell bebuszozniuk a városba, ha valami érkezett vagy fel akartak adni valami küldeményt.

Folyamatosan érkeztek az ügyfelek

Azt is megjegyezte, ez természetes is, hiszen a város legnagyobb lakótelepén azért illendő, hogy legyen posta.

Azt erősítette meg a bevezetőben említett férfi is. Mint mondta, szégyen és nevetség, hogy egy ilyen postát bezárnak egy 20 ezres lakótelepen.

Az interneten tudta meg, hogy újranyitnak, hiszen a fideszes önkormányzati képviselők máris büszkén pózoltak vele, mintha nekik bármi közük is lett volna az újranyitáshoz, nevetett riportalanyunk.

Egy nő azt mondta, hogy nem is értette, amikor bezárták több helyen a postákat. Hát nem úgy mondták, hogy az ország előre megy? – kérdezte, majd hozzátette, hogy nagyon büszkélkednek vele, hogy vidéken mennyi minden fejlődik, holott szerinte nem. Bezárnak sok helyen a takarékbanki fiókok is, nincs elég orvos, bezárnak kis üzletek, még a szülészetek is.

Szerinte az, hogy egy faluban megújul a művelődési ház, nem tartja helyben az embereket, főleg nem a fiatalokat. Úgy vélte, egy szövő szakkör még nem jelent semmire sem megoldást. attól nem lesznek élhető települések.

Kapcsolódó cikkek