Össz képviselői irodának álcázzák a Fidesz új irodáját?

Megosztás

Korábban nem látott felirat került a volt színházi jegyirodára Szolnokon.

A felirat szerint a volt jegyiroda immáron

Szolnok megyei jogú város önkormányzat képviselő irodaként

funkcionál.

A szöveg ilyen formában elég magyartalan, de ezek szerint önkormányzati képviselőknek fenntartott helyről beszélhetünk. Pontosabban: minden önkormányzati képviselőnek fenntartott helyről.

Ennek némileg ellentmond több körülmény is.

Egyrészt láttuk innen kijönni karácsony előtt Szalay Ferenc fideszes polgármester egy nagyon közeli munkatársát, kabinetirodájának egyik tagját, aki maga zárta be az ajtót, majd tette zsebre a kulcsot.

Másrészt megkérdeztünk ellenzéki önkormányzati képviselőket is, akik nem tudtak az új felíratról. Csak annyi információjuk volt, hogy ezt a helyiséget állítólag a Fidesz tervezte magának.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy vajon önkormányzati képviselői irodának álcázzák-e az új Fidesz irodát? Hiszen mint korábban megbízható forrásból megtudtuk, a helyiséget valójában csak a Fidesz fogja használni, oda ellenzéki képviselők valószínűleg nem fognak kulcsot kapni.

A helyzet további tisztázásra vár tehát.

A Fidesznek egyébként van már egy irodája a Kossuth téren az I. számú irodaházban, de az a harmadik emeleten található. Az új helyen, a volt jegyirodában viszont már könnyebben tudják fogadni a betérőket, hiszen a földszinten van.

Mindazonáltal talányos egybeesést mutat az ajtón látható felirattal egy hivatalos Facebook-oldal elnevezése. A kettőnek szinte tökéletes az egybeesése.

Míg tehát az irodán ez áll: Szolnok megyei jogú város önkormányzat képviselő iroda,

a kérdéses Facebook-oldal megnevezése: Szolnok megyei jogú város önkormányzata képviselői iroda, Fidesz-KDNP (a két párt neve logóval látható).

És ez utóbbi nyilvánvalóan a kormányzópártok propagandáját szolgálja.

Kapcsolódó cikkek