Két Szolnok megyei mentős az ország legjobbjai között

Megosztás

Gácsi Tamás mentőgépkocsivezető 4 éve választotta az életmentő hivatást és hamar a Kunszentmártoni Mentőállomás bajtársi közösség egyik tartópillérévé vált, olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A mindig jókedélyű életmentő le sem tagadhatná szakmáját, hiszen szolgálaton kívül is a vezetés a kedvenc időtöltése. Bajtársai mindig számíthatnak a példás családapára, akinek szeme fénye 7 éves fia és 3 hónapos kislánya.

A kiváló szakember áldozatos munkájáért, kiemelkedő szakmai teljesítményéért és a bajtársi közösségért végzett tevékenységéért 2022-ben elnyerte a mentők Iránytű Díját is.

Mányi Tamás mentőápoló 3 éve erősíti a Szolnoki Mentőállomás csapatát. A sportolás már gyerekkora óta fontos szerepet játszik életében, kedvenc mozgásformái közé tartozik az úszás és a kajakozás. 16 éves korában vízimentőként kezdett el dolgozni, ennek hatására választotta végül az életmentő hivatást.

Elismerésre méltó munkája, példamutató teljesítménye és a közösségéért végzett tevékenysége követendő példa a fiatalok számára, így a mentők Iránytű Díját is elnyerte.

Mányi Tamás

Bár a két mentős a hétköznapokban szigorú protokoll szerint szolgálják hivatásukat, december 31-én teljesen új szerepben, a Mentők játékos Szilveszteri Vetélkedőjén mérettetik meg magát. Szurkoljunk nekik szilveszterkor 20:00-tól az Országos Mentőszolgálat közösségi felületein.

Képek forrása: OMSZ Facebook

Kapcsolódó cikkek