Törtek-zúztak, rendőrökre támadtak Párizsban a marokkói és a francia szurkolók is a nagy ünneplésben

Megosztás

A héten már nem először fullad vandalizmusba és erőszakba a marokkóiak ünneplése, ezúttal a franciák is csatlakoztak hozzájuk, jól szétverték és felgyújtogatták a főváros egyes részeit, a rendőrökre is rátámadtak. Brüsszel és Amszterdam sem maradt ki a jóból.

Valószínűleg, a franciaországi rendőrök már azt kívánják, minél előbb legyen végre vége ennek a foci-világbajnokságnak, mivel az utóbbi napokban rendre az “ünneplő tömegekkel” kell foglalkozniuk, nem éppen pozitív értelemben.

Könnygázt is be kellett vetnie a francia rendőrségnek, hogy megfékezze a párizsi Champs-Élysées-n a futballválogatott elődöntőbe jutását ünneplő marokkó és francia szurkolókat, írja a Reuters. A hírügynökség szerint Marokkó továbbjutása után ezrek lepték a francia főváros leghíresebb útját, majd amikor később Franciaország is csatlakozott a futball-vb elődöntőjének mezőnyéhez, a francia szurkolók is csatlakoztak hozzájuk.

A helyenként elfajult ünneplésben szurkolók egy része elkezdte betörni a boltok kirakatát, illetve a rendőrökre támadt, pár helyen pedig a Champs-Élysées közelében tüzeket is gyújtottak. Marokkó és Franciaország szerdán egymás ellen játszik majd az elődöntőben. A Portugália legyőzését ünneplő marokkói szurkolók – a vb-menetelés korábbi szakaszaihoz hasonlóan – Brüsszelben, Amszterdamban, illetve több belga és holland nagyvárosban is az utcákra vonultak ünnepelni, több helyen pedig a rendőrségnek kellett közbelépnie. A Sky Sports videója szerint Brüsszelben rohamrendőröket kellett bevetni, hogy megfékezzék az erőszakossá váló ünnepléseket, de hasonló fellépésre volt szükség Hollandia négy legnagyobb városában, Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben is. Holland lapok több tucat letartóztatásról írnak.

Kapcsolódó cikkek