Az önkormányzat visszavenné a gimnázium fenntartói jogát, “méltatlan a tankerület hozzáállása az intézményhez”

Megosztás

A fenyegetések, azonnali kirúgások teljesen ellehetetlenítik a neves iskola morálját, szakmai munkáját. A 18. kerületi polgármester ezért levelet írt Pintér Sándornak. Igaz, a belügyminiszter eddig sem volt éppen szakmailag meggyőzhető bármiről is, amit nem Orbán talált ki.

Szaniszló Sándor azt írja, hogy a kerület lakói aggódva figyelik a Karinthy Ferenc Gimnázium körül zajló eseményeket. Úgy véli, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójának a hozzáállása az iskolához méltatlan, a jogaikért küzdő pedagógusok fenyegetése és elbocsátása pedig elfogadhatatlan.

Mivel az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy a kormány számára az iskolában folyó, magas színvonalú munka nem érték, és további pedagógusok elbocsátását már nem élne túl a Karinthy, a polgármester egyfajta visszaállamosítást kérelmez, azaz, hogy adják vissza a kerületnek a gimnázium fenntartói jogát, és az átadás-átvételről azonnal kezdődjenek meg a tárgyalások.

A tanári tiltakozásokra válaszul eddig összesen 13 tanárt rúgtak ki az állásából, ebből hatan a Karinthy Frigyes Gimnáziumban tanítottak. Az iskola oldalán egyenként tették közzé az érintett pedagógusok portréját. A kirúgások, valamint további több tucat tanár megfenyegetése, valamint az oktatás színvonalának lezüllesztése ellen egyre erősödő tiltakozási hullám alakult ki országszerte. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek