Könyvtárba járt és olvasni is szeretett az olasz kerékpártolvaj – fotóval

Megosztás

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy olasz állampolgárságú férfival szemben. Az elkövető 2019-ben lejárt úti okmánnyal érkezett Magyarországra, és a megélhetését biztosító jövedelem hiányában 2021 őszén számos helyről kerékpárokat lopott, de a veszprémi könyvtárat sem hagyta el üres kézzel.

A vádirat szerint a 40 éves elkövető 2021 októbere és decembere között, két hónap leforgása alatt hét lopást követett el, jobbára Balaton-parti településeken, valamint Veszprémben és Nagykanizsán. Ezek során hat kerékpárt tulajdonított el, 30.000 forinttól 102.000 forintig terjedő értékben, illetve a veszprémi könyvtárból két, összesen 5.000 forint értékű angol nyelvű könyvet vitt magával. A nyomozás során a könyvek és az egyik kerékpár előkerült, így két sértett kára megtérült, a többi sértett pedig polgári jogi igényt jelentett be a káruk megtérítése érdekében.

Az eljárás során letartóztatásba került és a vádemeléskor is kényszerintézkedés alatt lévő férfival szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek