Pócs János mosdatja az ársapkát

Megosztás

Pócs János volt csányi dinnyetermesztő, víz- és gázszerelő, jelenleg körzeti képviselő Deák Dániel elemző szavaival éltette az ársapkát és annak megszüntetését.

A fideszesek mindent képesek megmagyarázni című mesében Pócs azt közölte (tehát nem a saját szavaival):
“Magyarország 13 hónapon át képes volt arra, hogy Európában a legalacsonyabb szinten tartsa az üzemanyag árakat. A kormány elment a falig! A MOL javaslatát megfogadva – az ellátás biztosítása érdekében – megszűnik az üzemanyag árstop.A dollárbaloldal mindvégig a felelőtlen brüsszeli bürokraták álláspontján volt. A kormány ezzel szemben minden eszközzel harcolt a szankciók és azok hatásai ellen, de az európai energia helyzet tarthatatlanná vált.
Ma bekövetkezett az, aminek az ellendrukkerek régóta szurkoltak: kivezetésre került a benzinárstop! A kormány elismerést érdemel csupán azért is, hogy eredeti vállalását meghaladó időtávban ki tudott állni mellette, elmentek a falig.
Egy átlag család nagyjából félmillió forintot takarított meg az intézkedésnek köszönhetően. A brüsszeli szankciók eredménye, hogy a Mol immár nem képes az eddigi 480 forintos áron biztosítani az üzemanyagot a lakosság számára. A kormány a Mol javaslatát megfogadva az árstopot megszünteti.”

Nos, van ebben a katyvaszban minden: Brüsszel, szankciók, dollárbaloldal, ezek mind ördögök, egyedül a kormány az angyal.

Csakhogy Hernádi Mol-vezér egyértelműsítette a kedd esti sajtótájékoztatón: volt egy politikai döntés, ami nem felelt meg a helyes gazdasági döntésnek. 

A Fidesz eszement gazdaságpolitikájával a Mol folyamatosan szembesítette a kormányt, de az a végsőkig kitartott. Amikor már tarthatatlan volt a helyzet és az emberek szinte a benzinért verekedtek, akkor engedte el az ügyet.

Nem, nem a szankciók tettek be a helyzetnek, hanem a piacgazdaság törvényei. A Mol egyedül maradt az ellátásban, mert a többi szereplő kivonult, hiszen ki az a bolond, aki a 650 forintos benzint 480 forintért adja? De ugyanez a helyzet a cukorral is…

Az, hogy mi is történt az üzemanyaggal a Fidesz ámokfutása alatt, a telex.hu közölt írást, ajánljuk Pócs figyelmébe.

Kapcsolódó cikkek