Új étterem nyílt a Sir Francis Drake helyén

Megosztás

Szolnok kisebb-nagyobb Facebook csoportjaiban időről időre felvetődik a kérdés: melyik a megyeszékhely legjobb étterme; ha más városból érkező vendéget fogadunk, hol érdemes elkölteni egy vacsorát, vagy ebédet.

Ilyenkor a leghumorosabbnak szánt válasz az, hogy “otthon”, illetve felmerül a Liliomfi, a Bajnok és az Evezős neve. De lássuk be, nem igazán van olyan kultikus hely, amit gondolkodás nélkül, jó szívvel tudnánk ajánlani a megyeszékhelyre látogatóknak.

A mai napon bővül a paletta, hiszen egy új vendéglátó egység nyílik a belvárosban: a Hugo Étterem. Az előzetesen közzétett étlapot böngészve megállapíthatjuk, hogy a tulajdonos nem tette le a voksát egyik gasztronómiai irányzat mellett sem. A főételek kategóriájában jól megfér egymás mellett a kacsa gyoza (japán húsos batyu), a lazac rákpaprikás és a rántott hús.

Ez talán a kacsa gyoza

De ha nem okoz gondot számunkra egy egész menüsor elfogyasztása, akkor bátran válogathatunk a levesek és előételek között is. A főételek ára 2500 forinttól egészen 7300 forintig terjed, de egy meleg előételként megjelölt tojásos nokedli már 1300 forintért a villánk hegyén teremhet.

Otthonos és ízléses

Az étterem a volt Sir Francis Drake helyén rendezkedett be és a fényképek tanúsága szerint egy igazán igényes, modern és világos helyet sikerült kialakítani. Pedig aki járt az egykori Sir Francis Drake étteremben, az soha nem felejti el, hogy olyan sötét és homályos barlang érzése támadt az embernek, hogy legszívesebben rendelt volna egy fél mamutot.

Igazán megérdemelne már Szolnok egy barátságos, megbízható vendéglőt. Sok sikert az új üzlethez!

Képek: Hugo Étterem Facebook

Kapcsolódó cikkek