A túrkeveiek biztonsága érdekében bővül a kamerarendszer

Megosztás

Túrkevén a többszöri fejlesztéseknek köszönhetően immáron harminc térfigyelő kamera segíti a rendőrség munkáját az esetleges szabálysértések és bűncselekmények megelőzésében, illetve a tettesek kézre kerítésébenSallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere közösségi oldalán arról tájékoztatta a településen élőket, hogy továbbra is szükséges a térfigyelő rendszerek fejlesztése.

2020-ban kezdődött el egy fejlesztési program, aminek eredményeként a jelen önkormányzati ciklus végéig 76 fix külterületi kamera telepítése történik meg. Ebből 12 kamera már most a külterületre vezető útjainkat figyeli, 12 frekventált helyen van elhelyezve, az utóbbi hetek munkájának köszönhetően pedig több mint 30 kameránál tartunk, írja a településvezető.

Beszámolója szerint hihetetlen bosszúságot okoznak a városban az állandó csínytevések és lopások: a buszpályaudvaron történő kerékpárlopások, vagy a Ligetben gyakran előforduló rongálás és szemetelés. Sőt, a Setét M. úton olyan is előfordult, hogy egy ismeretlen szándékosan kárt okozott egy ott parkoló autóban.

Továbbra is biztatom a lakosságot, jelezzék felém az ilyen jellegű bosszúságaikat, hogy alkalmazkodó módon reagálni tudjunk ezekre és a fejlesztések során ellenőrizni tudjuk, hogy valóban a legfontosabb helyekre koncentráltunk-e a kamerákkal.

hangsúlyozza felhívásában Sallai és arról is szót ejt, hogy a kamerák felvételeit kizárólag a rendőrség munkatársai látják, tehát a hivatal munkatársai és ő maga nem tudják ily módon megfigyelni a várost.

kép: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek