Közel 40 szakember hiányzik a Hetényiből

Megosztás

Egyre több helyen szünetel az egészségügyi ellátás munkaerőhiány miatt. A 444.hu országszerte 43 olyan intézményt talált, ahol orvos- és ápolóhiány miatt kellett szüneteltetni valamilyen ellátást. Példaként hozzák fel a szolnoki Hetényi Géza Kórházat, ahol július óta nincs gyermekintenzív ellátás, mert szakdolgozók híján nem tudják elvégezni a legkomolyabb beavatkozásokat. A súlyos beteg gyerekeket Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben vagy Budapesten látják el.

Legutóbb pedig arról számolhattunk be, hogy novembertől szünetel a csecsemő- és gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban.

A megyei kórház oldalának álláslehetőségek menüpontja alatt mindenki meggyőződhet róla, hogy a szakemberhiány hatalmas méreteket öltött; jelenleg 35 pozíció betöltetlen. Többek között keresnek sebészt, szülésznőt, tüdőgyógyászt, radiológust, belgyógyászt, de még osztályvezető főorvost is.

A nyitott pozíciók között az alábbi linkre kattintva lehet böngészni és szomorkodni.

Mindeközben az elmúlt hónapokban hatalmas felhajtás közepette városunk elöljárói átadták a kórház környékének megújult kereszteződését és az intézményig vezető kerékpárutat.

fotó: Google

Kapcsolódó cikkek