Szia Uram! Van tüzed? – így kezdődött a tiszaburai rablás

Megosztás

A nyílt utcán raboltak ki két fiatalt Tiszaburán, a zsákmány közel kétezer forint volt. Az elkövetőket azóta őrizetbe vette a rendőrség.

Két helyi fiatal hazafelé gyalogolt május 4-én este, Tiszaburán. Megszólította őket egy másik fiatal, aki barátkozó szándékot mutatva öngyújtót kért. Miután ezt megkapta, szintén barátságos hangnemben kért 50 forintot is, amit szintén megkapott. Ekkor azonban változott a hangnem és mindkét fiút arra szólította fel, hogy az összes pénzüket adják át. Mivel ennek először nem tettek eleget, fenyegetőleg lépett fel, és azt mondta, hogy nagyon meg fogja őket verni. A fiatalok megijedtek, és a fenyegetés hatására átadták a náluk lévő 400 és 1500 forintot, majd ahogy lehetőségük akadt, bejelentést tettek a rendőrségen.

A karcagi rendőrök adatgyűjtést követően, rövid időn belül elfogták a 19 éves helyi tettest, akit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kétrendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és letartóztatását kezdeményezik. 

Kapcsolódó cikkek