Hetekig lobbizott Szalay, hogy megmentse a Vízilabda Arénát

Megosztás

Ön szerint mi a legaktuálisabb probléma a megyeszékhelyen? A posta bezárások? A színház, a fiókkönyvtárak és egyéb önkormányzati fenntartású intézmények hónapokra történő bezárása? A családjukat egyre nehezebben ellátó szolnokiak, akik nem számíthatnak rendkívüli támogatásra? A látványos szolnoki beruházások egyre növekvő kiadásai? Nem! Polgármesterünk, Szalay Ferenc szerint a sportnak és a sportolóknak kell mentőövet dobni, mert mint csütörtöki Facebook bejegyzésében írja “az energiaárak követhetetlen emelkedése komoly problémákat okoz városunknak is. A nagy energiaigényű uszodák különösen kárát látják ennek a helyzetnek.”

Bár a bajt nem mi okoztuk, de a megoldás ránk vár, ezért is tárgyalunk hetek óta a Sportért Felelős Államtitkársággal a lehetséges megoldásokról.

Tehát időt és energiát nem kímélve ez a derék ember kilobbizta, hogy ne kelljen bezárni a Vízilabda Arénát. Azt az Arénát, ahova civil ember reggel 6 és 9 óra között teheti csak be a lábát. Egy gyors úszás és sipirc! – az öltözőben kifüggesztett tájékoztatás szerint hajszárítót használni tilos és a meleg víz is ritkaságszámba megy.

De vissza az örömhírhez: Szalay szerzett 97 millió forint vissza nem térítendő támogatást a a Szolnoki Vízilabda Aréna közüzemi számláinak rendezésére.

Lehet, hogy nem lesz közvilágítás az utcákon és nem lesz vacsora az asztalon, de akkor is együtt szurkolhatunk jól fizetett élsportolóinknak a Tiszaliget fűtött csarnokaiban. Talán ilyen esetekben látszik leginkább, hogy a politikai pálya sokkal többet is megkívánna, mint egy testnevelő tanári diplomát.

kép forrása: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek