Aláírásgyűjtést szerveznek a postájukért

Megosztás

Nem engedik bezáratni postájukat a szolnoki Széchenyi lakótelepiek. Ezért aláírásgyűjtést szerveznek.

Nyugodtan mondható, hogy kiverte a biztosítékot nagyon sokaknál, hogy a Magyar Posta a szankciós politikára hivatkozva be akarja zárni többek között a szolnoki Széchenyi városrészben működő hivatalát.

A városrész Szolnok legnagyobb lakótelepe, minimum 15 ezren élnek itt, sok nyugdíjas, kisgyermekes. Nekik nem mindegy, hogy el kell járniuk egy-egy küldeményért máshova.

A postahivatal bezárására a helyi politikusok közül többen természetesen azonnal ugrottak, bár addig a Magyar Posta szándékáról egy fikarcnyit sem tudtak, hiszen a szolgáltató úgy volt vele, jól van az úgy, bezárnak egy sor postát és kész, senkinek semmi köze a döntéséhez.

Persze mondhatnánk, hogy posta nélkül lehet élni, ám ahogy Szalay Ferenc polgármester fogalmazott egy posztjában, “kosárlabda nélkül lehet élni… de minek?”, ami azt is mutatja, őt eddig nemigen izgatta, hogy az általa vezetett városban több postahivatalt is bezárnak.

A lakosság azonban kezébe vette az ügyet és nem engedi bezáratni a hivatalt, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Ilyen aláírásgyűjtő íveket nyomtattak, de ezek nem hitelesek (forrás: Facebook)

Mint az a közösségi platformon megjelent, aláírásgyűjtő íveket nyomtattak, amelyeket minden lépcsőházba eljuttatnak. Erről máris vita alakult ki, hogy ezek nem tekinthetők hitelesnek. Ugyanakkor állítólag  intézik, hogy ezek az ívek jogszerűek legyenek, illetve a posta előtt szerdán 14 és 16 óra között ugyancsak aláírásgyűjtést szerveznek információink szerint. 

Bár egyesek úgy vélik, kevesen lesznek, ezért reménytelen az egész akció.

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek