A karcagi tankerület vezetője is szolgálati autóval jár dolgozni?

Megosztás

Információink szerint szolgálati sofőr vezette autóval jár dolgozni a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója. Sági Istvánt állítólag Martfűről viszi a kocsi Karcagra, és ami még érdekesebbé teszi az ügyet, hogy állítólag a sofőrje a saját fia.

Sági István karcagi tankerületi igazgatót saját fia viszi szolgálati autón martfűi otthonából a karcagi munkahelyére – kaptuk a bennfentes információt. A Martfű-Karcag távolság közel 70 kilométer, az út megtételéhez egy óra szükséges a Google térképe szerint.

Nem is olyan régen azt a hírt adta közre az RTL, hogy szolgálati autóval, sofőr viszi munkába minden nap a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját. Ezt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő állította. A csatorna utánajárt az esetnek.

Az RTL megírta, hogy a Klebelsberg Központ szerint a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és autót sem kapnak személyes használatra.

Sági István az önéletrajza szerint Karcagon végzett növényvédelmi technikusként. Innen küzdötte fel magát magas pozícióba. Volt önkormányzati, illetve országgyűlési képviselő is. Tanult ember, hat oklevelet szerzett az oktatás, a műszaki tudományok, a mezőgazdaság, a sport, az informatika és a projektmenedzsment területén.

2014-ben Tiszaföldváron polgármester szeretett volna lenni, de kikapott független riválisától annak ellenére, hogy kampánya szórólapja szerint 535 millió forintot vitt a városba parlamenti képviselőként. Ezután lett tankerületi igazgató.

Sági a 24.hu beszámolója szerint is kiemelkedően szép összegű jutalmat kapott, miközben az alá tartozó pedagógusoknak lényegében kiszúrták a szemét valamivel.

A 24.hu ugyanis tizenegy olyan tankerületet talált, ahol a tankerületi igazgató nem érezte kínosnak, hogy egymaga több jutalmat kap, mint az alá tartozó tanárok összessége. Ebben a listában benne van a karcagi tankerület is.

Megkerestük kérdéseinkkel Sági Istvánt. Mivel úgy tudjuk, több pedagógus is hiányzik a Karcagi Tankerületi Központ irányítása alá tartozó intézményekben, ezért előbb arról érdeklődtünk, hogy mennyi pedagógusról lehet szó? Értesülésünk szerint ugyanis van olyan karcagi iskola, ahol az osztályonkénti két pedagógus helyett csak egy van.

Azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy naponta Martfűről, lakóhelyéről jár át szolgálati autón dolgozni Karcagra, és hogy igaz-e az az információ, miszerint a szolgálati autót a fia vezeti? Azt is megkérdeztük, hogy hány forint jutalmat kapott a közelmúltban? Ha nem is erősíti meg információinkat, de akkor legalább cáfolja meg.

Sági István a következőképpen válaszolt:

“A Karcagi Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézményekben a feladatellátás a hatályos jogszabályok szerint történik. A köznevelési intézményekben oktató-nevelő munkát végző 748 fő mellé további 30 pedagógust szeretnénk felvenni.

A Karcagi Tankerületi Központ üzemeltetésében lévő gépjárművek működtetése a hatályos jogszabályok és belső szabályzatok szerint történik. A Karcagi Tankerületi Központban foglalkoztatottak részére nem történt jutalom kifizetés 2022-ben.”

Szerző: Tóth András

Kép forrása: szoljon.hu (balról jobbra: F. Kovács Sándor, Sági István, Boldog István)

Kapcsolódó cikkek