Súlyosan antidemokratikus lépésnek tartja a Szolnoki Többség a városháza körlevelét

Megosztás

A Szolnoki Többség súlyosan antidemokratikus lépésnek minősítette azt a polgármesteri hivatal által küldött körlevelet, melyben azt kérik a megyeszékhely középiskoláinak vezetőitől, hogy tájékoztassák a diákokat és kollégákat a hétvégén elvárt viselkedésről.

Az országos közéletben tapasztalt aktualitásokhoz kapcsolódó jelképeknek, rigmusoknak, illetve bármilyen jellegű megnyilvánulásnak nincs helye a vetélkedőn.

-olvasható abban a napokban körbeküldött levélben, amely a szombattól vasárnapig tartó, 24 órás ifjúsági rendezvényre vonatkozik.

Ha tiltva nevelsz, hazudni tanítasz – kezdte az üggyel kapcsolatos, péntek reggeli sajtótájékoztatóját Berényi Gábor, jobbikos önkormányzati képviselő. Szerinte a fideszes városháza korlátozni próbálja a fiatalok szabad véleménynyilvánítását, holott ez a vetélkedő a diákok és pedagógusok szabadidejében történik.

Szolnok egy szabad város, ahol nem egy párt fogja megmondani, hogy a fiatalok miről beszélhetnek és miről nem. Ilyet esetleg Észak-Koreában tudok elképzelni. Ez a fajta korlátozás Magyarországon megengedhetetlen.

A politikus szerint –aki egyébként az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöki feladatait is ellátja- ha azt szeretnénk, hogy a mai fiatalokból önállóan gondolkodó, kritikus felnőttek váljanak, akkor nem tilthatjuk meg nekik, hogy hallassák a hangjukat. Azért sem tartja jó ötletnek a városháza körlevelét, mert ezzel előfordulhat, hogy kiprovokáltak egy esetleges demonstrációt, amire egyébként nem került volna sor.

Könnyen lehet, hogy semmilyen véleménynyilvánítás nem lett volna, ha a fideszes városháza nem hívja fel erre külön a figyelmet, tehát csak maguknak köszönhetik, ha a szolnoki fiatalok nem maradnak csendben – fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó cikkek