Ízekre szedik az interneten a szolnoki városvezetés által a diákoknak küldött eligazító levelet

Megosztás

A Városháza küldte az intézményvezetőknek az eligazító körlevelet, hogy mit is várnak el a diákoktól, az aktuálpolitikai témákról, rigmusokról például hallani sem akarnak a rendezvényen. Ezzel a levéllel pontosan ezt tette az illetékes, az interneten pedig azonnal lecsapták a magas labdát.

Ahogyan arról már a Szol24 is beszámolt, gyakorlatilag szájkosarat kívánnak tenni a diákokra a hagyománnyá vált szolnoki vetélkedőn.

Korábbi írásunkból: A hétvégén Szolnokon immár huszadik alkalommal rendezik meg az ún. 24 órás vetélkedőt diákok részvételével. A polgármesteri hivatal osztályvezetője ezzel kapcsolatban körlevelet küldött a középiskolák vezetőinek. A levélben elöljáróban megköszönte, hogy az iskola részt vesz az eseményen, majd mintegy közelebb hajolva az igazgatókhoz, az áll a levélben, hogy most kényes témáról lesz szó. Fontos kérdésben kéri a vezetők segítségét. Vastag betűkkel kiemelve azt írja az osztályvezető: “Tisztelettel kérem, hogy tájékoztassa az eseményen részt vevő diákcsapatot, illetve a programon közreműködő pedagógusokat, kollégákat arról, hogy az országos közéletben tapasztalt aktualitásokhoz kapcsolódó jelképeknek, rigmusoknak, illetve bármilyen jellegű megnyilvánulásnak nincs helye a vetélkedőn. Az eddig 19 alkalommal megrendezett 24 órás vetélkedőnek valamennyi évben sikerült aktuálpolitika-mentesnek maradnia, és szeretnénk, ha ez a 20., jubileumi vetélkedőn sem lenne másként.”

A levél időzítése egyébként nemcsak a hétvégi vetélkedő miatt érdekes: pénteken ismét országos pedagógussztrájk lesz, amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdetett meg. Országszerte különböző akciók, tüntetések szerveződnek a tanárok és a közoktatás lehetetlen helyzete miatt. 

Néhány hozzászólás a helyzetet átlátó internetezőktől:

“Némi gerinc-szerű képződménnyel rendelkező szülők ezek után összehangoltan megoldhatnák, hogy a gyerekeik ilyen-olyan okok miatt ne vegyenek részt a szájkosaras rendezvényen.”

“Tapasztó nénit kérdem:
Megtilthatja bárki ma Magyarországon a szabad vélemény nyilvánítást?”

“Levélben kérte a szolnoki városháza, hogy a diákok ne politizáljanak a rendezvényükön” Persze, csak ő politizálhat az adónkból fizetett munkaidejében. Ugyanis ezzel a szöveggel pontosan ezt tette .”

“Pedig nagyon helyesen csupán “határozottan, hangosan és érthetően” szeretnék kifejezni a véleményüket, ahogyan azt egyszer iránymutatás gyanánt egy az országát eláruló ember mondotta, aki mellesleg Önnek is főnöke tisztelt (nem) hölgyem.”

“Az ötlet kiváló, a diákok köszönik. Ha nem jutott volna eszükbe eddig, most már biztosan készülnek. Hajrá!”

Kapcsolódó cikkek