Újabb színház zár be a megvont állami támogatás és a durván megemelkedő rezsiköltségek miatt

Megosztás

Bedobta a törölközőt az Erkel is, novembertől bezár a színház. Nem lehet kigazdálkodni a plusz milliárdos költségeket, miközben az állami támogatásnak is annyi az intézmény esetében.

A fűtési szezon idejére november 6-tól bezár az Erkel Színház – nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter elmondta, hogy a megvont állami támogatás és a jelentősen megemelkedett rezsiköltségek összesen három milliárd forint mínuszt jelentenek az intézmény költségvetésében.

A gáz beszerzésére kapott ajánlatuk egymilliárd forint körüli összegről szól, ami nyolc-tízszerese a korábbi költségeiknek. Az áram esetében is hasonló nagyságrendre számítanak, de erről konkrétumot még nem tudott mondani.

Az Eiffel Műhelyház működése is bizonytalan egyelőre, de az biztos, hogy ott is töröltek előadást, és nem használnak minden termet. Az Operaházban a 18 fokos korlátozás lesz érvényben, a főigazgató azt mondta, a „vezérhajónak működnie kell”, ezért kitartanak. A nézőket illetően reméli, hogy a 18 fokot „elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” – mondta. (Infostart)

Kapcsolódó cikkek