Pökhendi erőfitogtatás: Kövér még mindig nem engedi Hadházynak letenni az esküt

Megosztás

Jövő hétfőn két új jobbikos képviselő leteheti a képviselői esküt, Hadházy Ákos esetében még továbbra is húzza az időt a házelnök, pedig már a kifogások is elfogytak. Azért, mert csak.

„Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője jövő héten leteheti az esküt, azonban amikor rákérdeztek arra, hogy Hadházy Ákos, Zugló egyéniben megválasztott képviselője mikor teheti ezt meg, Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn – írja a Momentum a szerdai közleményében.

Hadházy az egyetlen képviselő a 199 tagú országgyűlésben, aki még nem tette le az esküt. Bár április 3-án, a parlamenti választáson egyéni mandátumot nyert a főváros XIV. kerületében, az Országgyűlés május 2-i alakuló ülését bojkottálta, így esküt sem tett, emiatt hivatalosan azóta sem parlamenti képviselő, emiatt jogait nem gyakorolhatja, kötelezettségeit nem tudja teljesíteni, és fizetést sem kap.

Május másodika óta képes egy demokráciában ilyen látványosan húzni az időt a házelnök. Eredetileg a június 27-i ülés napirendjén szerepelt, csak az utolsó pillanatban levették ezt a pontot, mondván: meg kell várni a nemzetközi jogi gyakorlatról szóló szakértői jelentést, ami meg is lett azóta. Mivel ez volt az egyetlen dolog, amire a bizottság elvileg várt, arra számított mindenki, hogy a két jobbikos képviselővel együtt teheti majd le Hadházy az esküt.

Éppen ezekben a hetekben vizsgálják EU-s bizottsági tagok, hogy mennyire demokratikus ország hazánk. Szinte elég ezt az egy ügyet megnézni közelebbről, hogy választ adhassanak. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek