A belügyminisztérium utasítása: A józan észre tekintettel kell fűteni az iskolákat

Megosztás

Hogy ez pontosan mit jelent, igazából senki sem tudja. De 18 és 20 fok alatt elvileg nem lehet a hőmérséklet. Feljebb igen… de a tankerületeknek lesz pénze kifizetni a számlát is? Sok még a kérdőjel szeptember közepén.

„Fűtési időszakban a fenntartó határozza meg a hőmérsékletet a vonatkozó jogszabályi előírásra és a józan észre tekintettel” – válaszolta a Belügyminisztérium az ATV Híradónak arra a kérdésére, hogy van-e felső korlátja annak, hogy hány fok lehet az iskolákban.

Azután kérdezték meg ezt, hogy a minisztérium megírta nekik kedden, hogy „a jogszabály nem azt tartalmazza, hogy a köznevelési intézményekben legfeljebb 18-20 fok legyen, hanem azt, hogy legalább ennyinek kell lennie.” Ebből az ATV arra következtetett, hogy egyáltalán nem lesz felső korlát az iskolákban.

Az ATV-nek nyilatkozó pedagógus szakszervezetek szerint lesz olyan tankerület, ahol az anyagi lehetőségek megengedik, hogy magasabb hőmérsékletre fűtsék fel az intézményeiket, de lesz olyan is, ahol csak a törvényi minimumot, vagyis a 18-20 fokot tudják biztosítani.

Kapcsolódó cikkek