Bezár a jászeberényi Szikla Galéria és Étterem – őket is elérte a rezsiválság

Megosztás

Szomorúan kell tudatnunk, hogy a folyamatosan emelkedő beszállítói árak és a drasztikusan megnövekedett energetikai díjak miatt már nem tudjuk kigazdálkodni, hogy nyitva maradhassunk. A dráguló alapanyagokkal még meg tudtunk küzdeni, tényleg próbálkoztunk, hogy a sokak szívéhez közelálló Szikra Galéria és Éttermet ne kelljen bezárni, de szeptember 11-e után már nem nyitunk ki

-írja közösségi oldalán a jászberényi galéria.

Köszönjük szépen a megértéseteket és, hogy ez idő alatt minket választottatok. Rengeteg csodálatos eseménynek adott helyszínt, legyen szó esküvőről, keresztelőről, céges bulikról, vagy csak egy családdal eltöltött közös vacsoráról. Sajnáljuk, hogy így alakult és reméljük minél előbb újra nyitva lesznek ajtóink számotokra.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke arról beszélt az ATV-nek adott interjújában, hogy csődhullámra lehet számítani a hazai éttermeknél. Szerinte a vendéglátóhelyek tömegei fognak bezárni, 30-50 százalékos bezárás is lehet az őszi hónapokban. A szállodák esetében ezt a számot 20-25 százalékra teszi.

kép forrása: Szikla Étterem Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek