Nagy Feró Kötcsén: Ha diktatúra lenne, nem állhatnál itt, te barom!

Megosztás

A nyolcvanas években a magyarországi diktatúra ellen harcolt, ám Orbánék rendszerének néhány évtizeddel később kiszolgálója lett. Pedig jócskán találhatóak közös vonások a két időszak között. Akkor Feró volt a lázadó, azóta a másik oldalra került és a kritikusoknak szólogat be.

Idén 31. alkalommal rendezték meg a kötcsei pikniket, melyen a Fidesz-KDNP politikusai és a kormánypárti holdudvar jeles képviselői tették tiszteletüket.

Az energia- és klímapolitikáért is felelős Steiner Attila államtitkár egyedül érkezett, őt követte 1 óra körül Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, aki – úgy tűnik – a kormányfőtől külön érkezett.

A tüntetők Nagy Ferót is felkérdezték, aki habozás nélkül reagált a Fidesz iránti lojalitását bíráló beszólásra: “Ha diktatúra lenne, nem állhatnál itt, te barom.”

Ironikus módon épp a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István bizonyult az egyik legszótlanabbnak, a nagy érdeklődés ellenére is gyorsan besietett a kapun. (Blikk)

Vajon Nagy Feró 1980 körüli énje is pontosan így reagált volna, ha ilyen rendszer működik akkor is az országban, csak MSZMP-nek hívják a hatalmon levő politikai erőt? A kérdés költői.

Kapcsolódó cikkek