Másfél percenként gördül le egy újabb kerékpár a tószegi gyártósorról

Megosztás

20 évvel ezelőtt gördült le az első kerékpár az Accell Hunland Kft. tószegi gyárában, ahol eleinte hagyományos közép- és felsőkategóriás kerékpárokat készítettek, mára azonban 98 százalékban elektromos prémium- és felsőkategóriás biciklik gördülnek le a gyártósorról és jutnak el több mint 30 országba. Az üzemben másfél percenként készül el egy újabb kerékpár, várhatóan még idén elérik a 3,5 milliós darabszámot.

A kerek évforduló alkalmából megrendezett ünnepségen részt vett Francesca Gamboni, az Accel Group ellátási lánc vezérigazgató-helyettese , aki elmondta, hogy a Covid-19 járvány hatására Európa-szerte megnőtt az igény a kerékpározás és a környezetbarát közlekedési megoldások iránt.

Francesca Gamboni az Accel Group ellátási lánc vezérigazgató-helyettese

A kerékpározás a kulcsa annak, hogy élhetőbb városokban éljünk, ráadásul a közlekedők fizikai és mentális egészségéhez is hozzájárul. Éppen ezért az állam egyre nagyobb szerepet vállal abban, hogy például az e-bike és e-cargo támogatási programjaival, illetve a munkavállalók munkába járásának támogatásával hozzájáruljon a kerékpározás minél nagyobb térnyeréséhez”

-emelte ki ünnepi beszédében Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

Az esemény házigazdája, Szabó-Lukovszki Béla, az Accell Hunland Kft. nemrég kinevezett ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt 20 évben az Accell Hunland tószegi gyárában számos fejlesztés és bővítés zajlott le, nem csak a termelés volumenének növelése, hanem a munkavállalók érdekében is. Ezen folyamatoknak pedig még nincs vége, a vállalat több új fejlesztési terven is dolgozik.

Az esemény házigazdája, Szabó-Lukovszki Béla az Accell Hunland Kft. ügyvezetője

Kapcsolódó cikkek