A lopás helyszínén felejtette táskáját és iratait a törökszentmiklósi tolvaj

Megosztás

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt rendelt el nyomozást egy helyi lakos bejelentése alapján – írja a police.hu. A sértett elpanaszolta, hogy ismeretlen személy 2022. szeptember 1-jén 20 óra és szeptember 2-án 8 óra között bement a sörözőjébe, ahonnan készpénzt, GPS készüléket, mobiltelefont, tabletet, 12 db ufo lámpát és különböző szerszámgépeket tulajdonított el.

A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol a szokásos alapossággal kezdtek neki a helyszíni szemlének. A nyomozók a bűncselekmény helyszínén egy táskát találtak, amiben egy 36 éves helyi lakos személyes okmányaira leltek. A férfi nem volt ismeretlen az egyenruhások előtt, hiszen vagyoni elleni bűncselekmény elkövetése miatt már volt büntetőeljárás gyanúsítottja, legutóbb 2022 márciusában szabadult.

A feltételezett elkövetőt a nyomozók elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A jogsértő a terhére rótt cselekményt elismerte. Elmondta, hogy készült a lopásra, magához vett otthonában egy barna, kockás plédet, hogy azzal fogja össze majd az eltulajdonított értékeket. A gyanúsított lakcímén tartott kutatás során a rendőrök a plédbe csomagolt tárgyakat és a készpénzt megtalálták, lefoglalták, azokat a tulajdonosnak a későbbiekben visszaadják.

Kapcsolódó cikkek