Durva: egy szentesi társasház lakóinak áramszámlája napelemeik miatt nőtt a sokszorosára

Megosztás

Pedig még vissza is táplálnak a rendszerbe, de a hihetetlen jogi csűrés-csavarás miatt a teljes lakóközösség egyben, társasházként kaphat csak áramot, hatalmas pénzért. Nem az első ilyen anomália, ahol a lakosság jár rosszul.

Két és fél- háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek a tetőre – derül ki az RTL Híradójából. Két éve egy egész naperőművet építtettek a lakók 18 millió forintért, hogy a ház három lépcsőházában lévő 24 lakás melegvíz-ellátását és áramfogyasztásának nagy részét ezzel biztosítsák.

A gondok ott kezdődtek, amikor bejelentették a rezsicsökkentést csökkentő rendeletet, ugyanis annak hatályba lépésétől kezdve a társasház nagy fogyasztónak minősült, mivel addig az MVM-nek a fölösben megtermelt áramot társasházként adták el és ebben a minőségben is vásároltak tőle extra villamosenergiát. Ez pedig azt jelenti, hogy az éves számlájuk így lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet, ugyanis lakóközösségként nem esnek a kedvezményesen beszerezhető áramra jogosultak kategóriájába, így nekik csak piaci áron jár az energia.

Kapcsolódó cikkek