15 zsák szemetet gyűjtöttek össze a Zagyva-parton

Megosztás

A Szolnoki ZöldErő vasárnapra beszélgetős, sétálós szemétszedést szervezett. Bárki csatlakozhatott, aki úgy érezte, hogy szívesen tenne egy zöldebb, valóban élhetőbb városért. A kezdeményezéshez 22 fő csatlakozott – köztük nyugdíjas korú hölgyek is-  és a Facebookon közzétett beszámoló szerint a nyári forróság ellenére is tetemes mennyiségű szemetet sikerült összeszedniük.

Bőven akadt dolguk az önkénteseknek

A Zagyva folyó hullámterén szedtük össze a zöldbe nem való dolgokat, a torkolattól a vasúti hídon túli zúgóig. Az út elején rengeteg, a sétányról a zöldbe “lepotyogó” italos flakont, apróra tört üvegeket, dobozokat, ruhaneműket tettünk a zsákokba. A vasúti hídon túl, főleg közvetlenül a folyópartról és a vízből kerültek elő az italos dobozok, a pecázások maradványai.

-közölte a ZöldErő csapata.

Zsákokkal, kesztyűkkel és egyéb szerszámokkal felszerelkezve érkeztek

Ám szomorú tapasztalattal is gazdagodott a körülbelül 25 fős társaság. Mint elmondták, tavalyhoz képest jóval több hajléktalanszállást fedeztek fel az ártéren. A pokrócokból, edényekből és dobozokból álló ideiglenes otthonokat természetesen nem bolygatták.

Alig négy óra leforgása alatt összesen 13 zsák szemét és 2 zsák fémdoboz gyűlt össze.

képek forrása: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek