Szemétszedő akció a szolnoki ZöldErővel

Megosztás

Egy hosszú, munkával töltött hét után alig várja az ember a napi kutyasétáltatást az ártéren, a hétvégi kirándulást a környező zöld területeken. Végre eggyé válhatunk a természettel, a friss levegő, a madárcsicsergés feltölt és megnyugtat. Majd a séta alatt szinte lépésenként botlunk egy-egy pet palackba, sörös dobozba, vagy csokipapírba. Ismerős jelenet?

A Szolnoki ZöldErő elkötelezett a természetvédelem mellett, nevük leginkább a vödrös akciókról lehet ismerős. Most egy újabb zöld gondolatuk támadt: egy vasárnap délelőtti, beszélgetős szemétszedő sétára invitálják a szolnokiakat.

Reggel 9-kor lesz a gyülekező a Zagyva-Tisza torkolatnál és a Zagyva mentén, a folyó jobb partján egészen a vasúti hídig halad az önkéntes csapat. Majd visszafelé a folyó másik oldalán, a kiinduló ponthoz érkezik vissza az útvonal.

Beszélgetünk, ötletelünk, megfigyeljük a környezetünket, és persze útközben összeszedjük a zöldbe nem való szemetet. A négylábú kedvencek se maradjanak otthon, örömmel látjuk őket is! Ha van kedvenc kesztyűd, hozd magaddal, szükség lehet rá.

– írja közösségi oldalán a ZöldErő.

Kapcsolódó cikkek