Nincs elég a pénz a Piculás Civil Ház felújításának befejezésére

Megosztás

Számtalan rendezvény helyszíne a Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület székhelye, a Piculás Civil Ház. Nekik köszönhető az évente megjelenő Nagykun Kalendárium, a helytörténeti füzetek több kötete, továbbá a gyerekek kedvence, a városszépítő tábor.

A város kiemelten védett épülete egyre rosszabb állapotban van. Bár egyesületi költségvetésből számtalan belső felújítási munkát elvégeztünk és – lehetőségeinkhez mérten – kívülről is folyamatosan próbáltunk javítani az épület állagán, mostanra elkerülhetetlenné vált egy teljes körű felújítás

– tájékoztatta a támogatókat az egyesület július elején.

Egy pályázaton nemrég ötmillió forintot nyertek talajnedvesség elleni szigetelésre és nyílászárócserére, de a megemelkedett építőanyagárak miatt további pénzre lenne szükségük.

Kérjük, amennyiben lehetőségük van erre, akár személyi jövedelemadójuk százalékának felajánlásával, akár egyéb összeggel támogassák Kisújszállás egyik jelentős múltra visszatekintő, védett épületének megóvását, részleges felújítását, a fennmaradó további 4 db ablak cseréjét!

-írják felhívásukban.

Kapcsolódó cikkek